Αρχείο
Ελληνικού Motorsport
  Ταχύτητα
4oς Αγώνας Ταχύτητος 16/12/2012 Τρίπολη

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Αυτοκινήτων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012,αφήνοντας μία γλυκόπικρη γεύση σε όλους με την ελπίδα, το 2013 να φέρει περισσότερες συμμετοχές και μεγαλύτερο θέαμα, άσχετα αν όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Στα του αγώνα τώρα, η κατηγορία SPORT βρήκε τον Τρύφωνα Χασάπη να κερδίζει τον αγώνα, με δεύτερο τελικά τον "Αμερικάνο". Ο Τασιόπουλος που σε όλον τον αγώνα ήταν στη 2η θέση, στον τελευταίο γύρο εγκατέλειψε από ημιαξόνιο. Έτσι έχασε μεν την δεύτερη θέση, αλλά κατάφερε να καταταγεί στην 3η θέση του αγώνα.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ νικητής ο Παναγιώτης Λιώρης μετά από καταπληκτικό αγώνα με έντονο συναγωνισμό με τον Παναγιώτη Κύρκο που παρά το γεγονός ότι πέρασε στην πρώτη θέση στον 16ο από τους 20 γύρους, ο Λιώρης ξαναπέρασε μπροστά. Η τριάδα έκλεισε με τον Παναγιώτη Καϊτατζή που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πίεζε τον Κύρκο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ρουστέμης με τον Αθυμαρίτη που ξεκίνησαν από την τελευταία σειρά της εκκίνησης, ήταν στον δικό τους θεαματικό συναγωνισμό, μέχρι τον 17ο γύρο όπου ο Αθυμαρίτης δεν κατάφερε να περάσει τον Ρουστέμη με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και παρά το γεγονός ότι δεν πήρε σημαία τερματισμού, κατατάχθηκε στην 9 θέση, ενώ ο Ρουστέμης τερμάτισε 4ος, θέση που κράτησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η κατηγορία Formula Saloon, εξελίχθηκε σε άκρως επεισοδιακό αγώνα, αφού ο Ρουστέμης με την pole position μέχρι τον 6ο από τους 15 γύρους της κατηγορίας, είχε έντονο συναγωνισμό με τον Αθυμαρίτη που ξεκίνησε από την τελευταία θέση της σχάρας, αλλά γρήγορα βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Στον 6ο γύρο είχαν την επαφή τους στο Κ11 με αποτέλεσμα ο Αθυμαρίτης να βγει εκτός πίστας και ο Ρουστέμης να δεχτεί μαύρη σημαία από τον αλυτάρχη.

Τελικό αποτέλεσμα: Ο αλυτάρχης έριξε την σημαία τερματισμού με την ολοκλήρωση του 75% του αγώνα, με τελικό νικητή τον Σπύρο Βοργιά που ούτως ή άλλως μέχρι την εγκατάλειψη των δύο πρώτων, έκανε καταπληκτικό αγώνα πιέζοντας και κάνοντας ταχύτερο χρόνο τουλάχιστον σε δύο γύρους.

Με τον καλύτερο τρόπο και πάρα πολύ έντονο συναγωνισμό για τα 14 αυτοκίνητα που πήραν εκκίνηση στην κατηγορία, ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας της ημέρας, η Super League!

Εναλλαγή της 1ης θέσης με τον Παναγιώτη Καϊτατζή να βρίσκεται στην πρώτη θέση στους 4 πρώτους γύρους, για να πάρει τη σκυτάλη στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λιώρης μέχρι τον 8 γύρο όπου είχε έξοδο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και να βρεθεί τελικά στην 10η θέση.

Ο Τάκης Καϊτατζής ήταν ο τελικός νικητής μετά από όμορφο αγώνα με τον Αθυμαρίτη.’τυχος της κατηγορίας, ο Παναγιώτης Κύρκος που εγκατέλειψε στον 3ο γύρο ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση!Κωδικός: 792
Λέσχη: START LINE

4oς Αγώνας Ταχύτητος 16/12/2012 Τρίπολη
Ανάβαση Ριτσώνας 1-2/12/2012
33ο Ράλλυ Παλάδιο 17/11/2012
3ος Αγώνας Ταχύτητος 4/11/2012 Τρίπολη
Ράλλυ Σπρίντ Ε.Λ.Π.Α. (Ριτσώνα) 7/10/2012

GK ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ MOTORSPORT

gkvideo@gkvideo.gr - Τηλ. 6940406585