Αρχείο
Ελληνικού Motorsport
  Ανάβαση
Ανάβαση Ριτσώνας 1-2/12/2012

Ο άστατος καιρός που επικράτησε στην περιοχή της Ριτσώνας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του τελευταίου Αγώνα Ανάβασης της χρονιάς. Πολλές έξοδοι από το δρόμο –ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς– οδήγησαν σε αναγκαστικές διακοπές, για να καθαριστεί το οδόστρωμα και να μεταφερθούν τα αυτοκίνητα στα πιτς, με αποτέλεσμα το πρώτο σκέλος του αγώνα να διαρκέσει σχεδόν 5 ώρες! Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη σε συνδυασμό με τη μεσημεριανή μπόρα που ξέσπασε στο βουνό της Ριτσώνας, χάλασε το ρυθμό των αγωνιζομένων, δυσκόλεψε το ούτως ή άλλως επίπονο έργο των κριτών, ενώ οδήγησε και στην αποχώρηση πολλών θεατών που για πολλοστή φορά τίμησαν με την παρουσία τους τον κορυφαίο αγώνα του πρωταθλήματος.
Δυστυχώς, η τελευταία από τις 10 (!) συνολικά εξόδους αγωνιστικών από το δρόμο, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Formula Saloon, που εκκινούσε στο τέλος του Α’ Σκέλους, βγήκε από το δρόμο στη στροφή Κ13, καταστρέφοντας ένα τμήμα της προστατευτικής μπαριέρας μήκους 6 μέτρων. Έτσι, ενώ το πρώτο σκέλος ολοκληρώθηκε, έστω και μετ’ εμποδίων, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο του Σ.Ο.Α.Α. και τη σύμφωνη γνώμη των Αγωνοδικών, αποφάσισαν την οριστική διακοπή του Β’ Σκέλους Ανάβασης για λόγους ασφαλείας, αφού δεν υπήρχε χρόνος και δυνατότητα ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο και να είναι ασφαλής η διέλευση των αγωνιζομένων.
Ως εκ τούτου η κατάταξη του πρώτου σκέλους θεωρείται η τελική του αγώνα, και με βάση αυτή πραγματοποιήθηκε η απονομή επάθλων στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Renault-Κωνσταντίνου, που ήταν ο κύριος χορηγός του αγώνα.
Όσον αφορά στην απονομή βαθμών στους συμμετέχοντες που θα προσμετρήσουν στη βαθμολογία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2012, θα δοθούν οι μισοί μιάς και έγινε ουσιαστικά ο μισός αγώνας.


Κωδικός: 791
Λέσχη: Α.Λ.Α.

4oς Αγώνας Ταχύτητος 16/12/2012 Τρίπολη
Ανάβαση Ριτσώνας 1-2/12/2012
33ο Ράλλυ Παλάδιο 17/11/2012
3ος Αγώνας Ταχύτητος 4/11/2012 Τρίπολη
Ράλλυ Σπρίντ Ε.Λ.Π.Α. (Ριτσώνα) 7/10/2012

GK ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ MOTORSPORT

gkvideo@gkvideo.gr - Τηλ. 6940406585